menu

over tec utrecht

Over TEC Utrecht

Te weinig jongeren kiezen een opleiding in de techniek terwijl de kansen op een goede job voor het oprapen liggen. De ambities in Utrecht zijn hoog. Er is volop werk. En, het grote personeelstekort in de bouw- en technieksector is algemeen bekend. TEC Utrecht wil dat jongeren in Utrecht de kans grijpen op een goede positie op de arbeidsmarkt door een

opleiding in de techniek te kiezen. Daarmee vergroten we ook de instroom van technisch geschoold personeel. TEC Utrecht gaat hiermee een van de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen aan van dit moment.

De Ontdekhal

Om letterlijk en figuurlijk te bouwen aan de toekomst heeft TEC Utrecht in voormalig tuincentrum De Minstroom ‘De Ontdekhal’ opgericht: een broedplaats voor creativiteit en innovatie, waar kinderen en jongeren hun talent voor techniek ontdekken. Daar ontwerpen, bouwen en presenteren ze hun eigen uitvindingen met de programma’s van De Uitvinders.

Het ´Uitvindersprogramma´ voor de basisschool zelf is begin 2020 gestart in 40 klassen in Utrecht. Hun avonturen vervolgen de klassen in De Ontdekhal. Met het ‘Invented by All’ programma zijn het VMBO en middelbaar onderwijs van start gegaan via uitdagende opdrachten uit de praktijk van TEC Utrecht bedrijvenpartners: BAM, Portaal, Eneco en Heijmans.

Met de komst van de Ontdekhal en de programma’s in het onderwijs krijgen kinderen en jongeren een eerste doorkijk naar de mooie kansen die er liggen in de bouw- en technieksector voor een goede toekomst op de arbeidsmarkt. Van belang is dit, vooral voor de jeugd in Overvecht waar in de wijk volop wordt gerenoveerd en geïnvesteerd in duurzaamheid: De kansrijke loopbaan in de techniek ligt om de hoek!

 

Bouwt u mee aan De Ontdekhal?

De opstart is als driejarig project mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie (EFRO), de Gemeente Utrecht en de partners PCOU Willibrord, NUOVO, ROC Midden-Nederland, Bouwmensen Utrecht, Rova Beheer, Heijmans Vastgoed, AM, Portaal, Eneco Warmteproductie Utrecht, Singel Personeel Diensten. Daarna wil Stichting TEC Utrecht De Ontdekhal duurzaam exploiteren met inkomsten van projecten, bezoekers en met de hulp van nieuwe sponsoren.

Om mee te bouwen neemt u contact op met Anja van den Einden, Directeur TEC Utrecht/De Ontdekhal

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.