menu

Gezinsuitje

Bestel Tickets

het allerleukste creatieve gezinsuitje in Utrecht!

De Ontdekhal is een plek waar kinderen in aanraking komen met techniek. Waar kinderen samen met hun ouders ontdekken wat ze kunnen met hun handen en fantasie. Alles wat is bedacht en gemaakt, mogen kinderen meenemen naar huis. Het leukste uitje van Utrecht, ook wanneer het buiten regent want bij ons in de hal zit je lekker droog!

Lijmen, zagen, timmeren, snijden, uittesten en opnieuw proberen. In De Ontdekhal hebben de kinderen de tijd van hun leven met het bouwen en in elkaar zetten van hun eigen creaties. Wie heeft het snelste autootje? Hoe balanceer je een zelfgesneden wiebeldier? En wie kan er zijn eigen verhaal verzinnen om op te voeren voor onze green screen?

De Ontdekhal is een bijzondere plek. In een oud tuincentrum staan bouwketen, zaagbanken, grote bakken met scrap, racebanen en genoeg ruimte om kinderen helemaal hun vrije gang te laten gaan. Een open en creatieve omgeving waar kinderen echt kunnen ontdekken wat ze leuk vinden om te doen. Een ideaal uitje voor in het weekend of in de vakantie, helemaal wanneer het regent want De Ontdekhal is volledig overdekt!

Bestel Tickets

Wat is er allemaal te beleven?

Je kunt deze fantastische workshops doen!

Els’ Rally Race (binnen/buiten)

Timmer van hout je eigen raceauto en test hem uit op onze racebaan! Welke auto gaat er als eerst over de finish?

Piepschuim beest (binnen)

Maak je eigen wiebeldier van piepschuim met onze echte piepschuimsnijders! Welk dier kies jij?

Waterbende (binnen/buiten)

Pomp het water omhoog en bouw samen je eigen leidingsysteem bij de Waterbende.

Kunnen jullie er voor zorgen dat je zoveel mogelijk water naar de overkant krijgt?

Raketschieten (buiten)

Pimp een raket en schiet hem af met ons lanceerplatform. We bouwen druk op met een pomp en schieten de waterraketten zo hoog en ver mogelijk de lucht in. Hoe hoog komt jouw raket?

Scraphoek (binnen)

Hier mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Laat je creativiteit de vrije loop. Wat wil jij bouwen?

Zelf films maken (binnen)

Teken je eigen animatiefilm en speel die af op een bijzonder apparaat: de praxinoscoop! Of stap in de greenscreenstudio en speel met de special effects!

Je kunt deze gave films bekijken!

De Uitvinders en het Grote Mensen Mysterie

Finn wil uitvinder worden. Hij verzamelt apparaten die hij samenvoegt. Maar al zijn creaties mislukken. Met de hulp van Kiki en gaat Grote Mensenboek ontdekt Finn na een spannend avontuur dat het niet alleen belangrijk is wát je maakt, maar vooral voor wíe je het maakt.

Speeltijd: een keer per anderhalf uur

Adviesleeftijd: 9 – 13 jaar

De Uitvinders en De Beestenbende

Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende. Als één van de leden moet verhuizen, bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen in het water te vallen: het wordt een Waterbende! De uitvinders van De Beestenbende bedenken een slimme oplossing.

Speeltijd: een keer per anderhalf uur

Adviesleeftijd: 6 – 9 jaar

Bijzonderheden

Bovenstaande is het programma op openingsdagen voor gezinsbezoek en kinderfeestjes. Dit programma is anders dan het programma van de schoolexcursies in De Ontdekhal. Kinderen moeten altijd onder begeleiding zijn van een volwassene.

*Het aanbod varieert: het kan voorkomen dat bepaalde activiteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn en naast bovenstaand aanbod kunnen er ook extra activiteiten zijn. Ontdek het ter plaatse in De Ontdekhal!

Klik hier voor nog meer praktische info.

Vier je kinderfeestje in De Ontdekhal!

Kijk hier voor alle info over kinderfeestjes in De Ontdekhal.

Bezoek op maat

De Ontdekhal kan op aanvraag workshops binnen verschillende thema’s bieden. Ook voor schoolbezoek, bedrijfsuitstapjes of huur van onze inspirerende ruimte. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Contact

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.