menu

Aanbod groep 8

Een bezoek aan De ontdekhal bestaat altijd uit een film gevolgd door een creatieve workshop en een maak-workshop. De totaaltijd van een bezoek komt daardoor uit op 2 tot 3,5 uur. Hieronder staat het aanbod van films en workshops.

Workshops groep 8

Piepschuim Tijger

Vanuit piepschuim wordt met behulp van mallen een tijger uitgesneden. Deze wordt afgemaakt met bewegende poten en wielen. de wielen worden zelf gemaakt van papier, waarbij de stevigheid van belang is. Als laatste wordt de tijger in balans gebracht met contra-gewichten.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 45

Bibberspiraal

De leerlingen leren over een stroomkring en maken daarna hun eigen bibberspiraal, met behulp van mallen en onze soldeerstations. De spiraal zelf mogen ze helemaal zelf de vorm van bepalen, en kunnen ze zo moeilijk maken als ze willen.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 45

Green screen

Bij de green screen-workshop gaat de klas in groepjes hun eigen filmpjes maken. Het begint met het bedenken van een kort script, waarna ze passende achtergronden en verkleedkleren uit gaan zoeken. Na even oefenen wordt hun film op onze green screen opgenomen en kan deze later in de klas nog een keer bekeken worden.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 54

3D-MOLEN

Met 3D-pennen maken de leerlingen een windmolentje. De constructie leert ze over stevige vormen, en met behulp van een as kunnen ze de molen soepel draaiend krijgen.

SLO-leerdoelen: 42 en 44

Films groep 8

De Uitvinders en Het Verborgen Oog 

Tijdsduur: 3 uur en een kwartier

De Uitvinders en Het Zonnewiel 

Tijdsduur: 3,5 uur

Aanvullende informatie

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij een excursie gratis mee. Van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Bij een excursie is het niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

Optioneel kun je voorafgaand of na je bezoek het Uitvinders lesprogramma op school uitvoeren (maar ook zonder dat programma is jullie bezoek een fantastische en leerzame beleving).

Aanvraagformulier schoolbezoek

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.