menu

Aanbod groep 6

Een bezoek aan De ontdekhal bestaat altijd uit een film gevolgd door een creatieve workshop en een maak-workshop. De totaaltijd van een bezoek komt daardoor uit op 2 tot 3,5 uur. Hieronder staat het aanbod van films en workshops.

Workshops groep 6

Piepschuim vogel

Met behulp van mallen en onze piepschuimsnijders maken leerlingen een rijdende vogel van piepschuim. Door ervoor te zorgen dat de wielen de beweging overzetten naar de vleugels, gaan die klapperen tijdens het rijden.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 45

Green Screen

Bij de green screen-workshop gaat de klas in groepjes hun eigen filmpjes maken. Het begint met het bedenken van een kort script, waarna ze passende achtergronden en verkleedkleren uit gaan zoeken. Na even oefenen wordt hun film op onze green screen opgenomen en kan deze later in de klas nog een keer bekeken worden.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 54

Waterbende

Hoe krijg je water van de ene naar de andere plek? De leerlingen gaan vanuit een collectie statieven, goten en buizen een waterbaan bouwen. Water stroomt alleen naar beneden, en spettert alle kante op als het te hard gaat. Planmatig te werk gaan is dus belangrijk! Deze workshop heeft een hogere moeilijkheidsgraad dan de groep 4-variant.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 45

Kettingreactie (stand alone workshop van 2 uur)

Met een set aan apparaten en heel veel andere materialen maken de leerlingen een zo lang mogelijke kettingreactie, waar alles precies op elkaar afgesteld moet worden. Goed overleggen en samenwerken dus!

SLO-kerndoelen: 44 en 45

Films groep 6

De Uitvinders: Grote Mensen Mysterie

Tijdsduur: ongeveer 3 uur

Aanvullende informatie

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij een excursie gratis mee. Van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Bij een excursie is het niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

Optioneel kun je voorafgaand of na je bezoek het Uitvinders lesprogramma op school uitvoeren (maar ook zonder dat programma is jullie bezoek een fantastische en leerzame beleving).

Aanvraagformulier schoolbezoek

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.