menu

Aanbod groep 5

Een bezoek aan De ontdekhal bestaat altijd uit een film gevolgd door een creatieve workshop en een maak-workshop. De totaaltijd van een bezoek komt daardoor uit op 2 tot 3,5 uur. Hieronder staat het aanbod van films en workshops.

Workshops groep 5

Raceauto

De leerlingen zagen en timmeren hun eigen raceauto van hout. Vervolgens testen ze op de racebaan wie het snelste gaat en kunnen ze uitproberen hoe ze hun auto nog sneller kunnen maken.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 45

Uitvinding doen (stand alone workshop van 2 uur)

De leerlingen krijgen de opdracht om hun eigen uitvinding te ontwerpen. Als ze de ontwerpfase zijn doorlopen, kunnen ze uit scrap (oude electronica) hun uitvinding namaken. Tot slot presenteert ieder groepje zijn uitvinding aan de rest.

SLO-kerndoenen: 44, 45 en 55

Deuralarm solderen

Om net als in de film ‘het grote mensenmysterie’ een dueralarm te maken, leren de leerleingen eerst hoe een stroomkring werkt. Vervolgens gaan ze met mallen aan de slag om alle onderdelen op maat te buigen. Na het solderen van een buzzer heeft elke leerling een werkend alarm wat ze op hun eigen deur kunnen monteren.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 45

Green Screen

Bij de green screen-workshop gaat de klas in groepjes hun eigen filmpjes maken. Het begint met het bedenken van een kort script, waarna ze passende achtergronden en verkleedkleren uit gaan zoeken. Na even oefenen wordt hun film op onze green screen opgenomen en kan deze later in de klas nog een keer bekeken worden.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 54

Films groep 5

De Uitvinders in Afrika

Tijdsduur: ongeveer 3 uur

De Uitvinders in Afrika

Tijdsduur: ongeveer 3 uur

Aanvullende informatie

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij een excursie gratis mee. Van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Bij een excursie is het niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

Optioneel kun je voorafgaand of na je bezoek het Uitvinders lesprogramma op school uitvoeren (maar ook zonder dat programma is jullie bezoek een fantastische en leerzame beleving).

Aanvraagformulier schoolbezoek

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.