menu

Aanbod groep 4

Een bezoek aan De ontdekhal bestaat altijd uit een film gevolgd door een creatieve workshop en een maak-workshop. De totaaltijd van een bezoek komt daardoor uit op 2 tot 3,5 uur. Hieronder staat het aanbod van films en workshops.

Workshops groep 4

Bakfiets voor Jabbali

Met behulp van mallen maken kinderen een bakfiets van piepschuim met onze piepschuimsnijders. Daarna verstevigen ze hem, en zorgen ze er voor dat hij soepel kan rijden.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 45

Waterbende

Hoe krijg je water van de ene naar de andere plek? De leerlingen gaan vanuit een collectie statieven, goten en buizen een waterbaan bouwen. Water stroomt alleen naar beneden, en spettert alle kante op als het te hard gaat. Planmatig te werk gaan is dus belangrijk! Deze workshop is ook voor groep 6 in te richten met hogere moeilijkheidsgraad.

SLO-kerndoelen: 42, 44 en 45

Films Groep 4

DE BEESTENBENDE

Tijdsduur: ongeveer 2 uur en drie kwartier

De Uitvinders in Afrika

Tijdsduur: ongeveer 3 uur

Aanvullende informatie

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij een excursie gratis mee. Van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Bij een excursie is het niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

Optioneel kun je voorafgaand of na je bezoek het Uitvinders lesprogramma op school uitvoeren (maar ook zonder dat programma is jullie bezoek een fantastische en leerzame beleving).

Aanvraagformulier schoolbezoek

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.