menu

Aanbod groep 3

Een bezoek aan De ontdekhal bestaat altijd uit een film gevolgd door een creatieve workshop en een maak-workshop. De totaaltijd van een bezoek komt daardoor uit op 2 tot 3,5 uur. Hieronder staat het aanbod van films en workshops.

Workshops groep 3

Wiebeldier Maken

De leerlingen gaan op onze piepschuimsnijders aan de slag, om met behulp van malen hun eigen wiebeldier uit te snijden. Daarna gaan ze kijken naar het zwaartepunt en contragewicht, om het dier in balans te krijgen.

SLO-Kerndoelen: 42, 44 en 45

Bee-Bot Programmeren

In deze workshop leren de kinderen de basisprincipes van programmeren, door een robot door een doolhof te helpen. Ze leren dat een robot precies doet wat je hem opdraagt, ook als je zelf fouten maakt.

SLO-kerndoelen: 44, 45

Bernoulli

De natuurkundige wet van Bernoulli wordt uitgelegd met het maken van een olifantje, wat door rustig door een rietje te blazen een balletje op zijn slurf kan laten balanceren.

SLO-kerndoelen: 42, 44

Films Groep 3

DE BEESTENBENDE

Tijdsduur: ongeveer 2 uur en drie kwartier

Aanvullende informatie

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij een excursie gratis mee. Van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Bij een excursie is het niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

Optioneel kun je voorafgaand of na je bezoek het Uitvinders lesprogramma op school uitvoeren (maar ook zonder dat programma is jullie bezoek een fantastische en leerzame beleving).

Aanvraagformulier schoolbezoek

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.