menu

Aanbod groep 1

Een bezoek aan De ontdekhal bestaat altijd uit een film gevolgd door een creatieve workshop en een maak-workshop. De totaaltijd van een bezoek komt daardoor uit op 2 tot 3,5 uur. Hieronder staat het aanbod van films en workshops.

Workshops groep 1

Googchelen met techniek

In het programma Goochelen met Techniek beginnen we met een film over Evi, die samen met een goochelaar trucs doet. Daarna gaan ze zelf in 5 kleine workshops aan de slag, om te kijken hoe je met techniek net kan goochelen. Ze laten ballen en vliegers zweven, toveren een konijn uit een hoed, en ontdekken hoe licht werkt met een prisma-kijker en een lichtkasteel. Hierna gaan alle leerlingen naar huis met hun goocheldiploma!

SLO-Kerndoelen: 42, 44 en 45

Films Groep 1

GOOCHELEN MET TECHNIEK

Tijdsduur: ongeveer 2,5 uur

Aanvullende informatie

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij een excursie gratis mee. Van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Bij een excursie is het niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

Optioneel kun je voorafgaand of na je bezoek het Uitvinders lesprogramma op school uitvoeren (maar ook zonder dat programma is jullie bezoek een fantastische en leerzame beleving).

Aanvraagformulier schoolbezoek

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.