menu

Sunny Bike Storage

Het bedrijf Solar Partners wil een nieuw product voor scholen ontwikkelen: de fietsenstalling met zonnepanelen! Ze dagen je uit om speciaal voor jouw schoolplein zo’n fietsenstalling te ontwerpen.

Slim gebruikmaken van de opgewekte energie is best een uitdaging! Kun jij ervoor zorgen dat juist wanneer er een energieoverschot is, de stroom ook echt op dat moment gebruikt wordt? Of is energie opslaan een optie?

En hoe zorg je ervoor dat het de fietsers geen moeite kost om de fiets aan te sluiten op het oplaadsysteem? Of stel je eens voor dat de fietsenstalling meer planten zou hebben. Dat zorgt niet alleen voor een mooier schoolplein, maar ook voor verkoeling.

DE CHALLENGE IS: Ontwerp een groene, duurzame fietsenstalling op jouw school.

Je kunt jouw oplossing op deze website inzenden tot uiterlijk 8 december 2023.

Op elke school vindt een schoolfinale plaats. De winnaars van de schoolfinales mogen zich presenteren aan de vakjury. Deze Grand Finale vindt plaats op 14 december 2023. Er zijn mooie prijzen te verdienen.

Met dit Invented by All-project krijgen alle mavo-leerlingen in het Gooi de kans om kennis te maken met technische beroepen en te werken aan een levensecht vraagstuk van een bedrijf uit de regio.

Sunny Bike Storage is onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi en mede mogelijk gemaakt door Maak het met Techniek en door cofinanciering van Wij-Techniek.

 

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.