menu

Alles wat je wilt weten

Hieronder lees je informatie over de betrokken organisaties en de portiekflat zelf. Helemaal onderaan kun je tekeningen en plattegronden van de portiekflat downloaden.

INTERSELL

Intersell is een bouwbedrijf. Ze zijn specialist in het onderhouden en renoveren van woningen. Dat kan 1 woning zijn maar ook een hele flat of woonwijk. Bij Intersell werken timmerlieden, metselaars, tegelzetters en schilders. Ook tekenaars, werkvoorbereiders en uitvoerders zetten hun talenten in. Samen klaren ze keer op keer de klus.
Bouwen, dat was vroeger dé taak van een bouwbedrijf. Dat is nu wel even anders. De afgelopen jaren heeft Intersell er heel wat taken bij gekregen. Zoals het verzorgen van contact met bewoners over het bouwproces, CO2 uitstoot verminderen, en het ontwikkelen van duurzame bouwmaterialen.

Inspraak van bewoners
Daarom hebben ze nu een woonconsulent om te praten met alle bewoners van een project. Wist je dat 70% van de bewoners van een wooncomplex of -wijk akkoord moet gaan met de verbeteringen aan hun woningen? En dat als dit percentage lager is de renovatie niet door kan gaan? Een flinke uitdaging dus.

Duurzaamheid
Intersell werkt ook met de nieuwste technieken zoals zonne-energie en warmtepompen. En ze bedachten de eerste circulaire badkamer met tegels die zijn gemaakt van gerecyclede petflessen! Super vernieuwend en duurzaam!

DE ALLIANTIE

Dit is de woningcorporatie die de flat beheerd. Ze zorgen ervoor dat mensen die geen huis kunnen kopen of huren op de particuliere markt toch een fijne woning hebben om in te leven. Ze hebben ook de taak om de gebouwen te onderhouden en renoveren. En de veiligheid in de wijk te stimuleren.

DE BEWONERS

De mensen die in de flat wonen weten natuurlijk het best waar ze blij mee zijn en wat nog verbeterd kan worden. Ze geven in ieder geval aan dat:

  • het portiek te donker is
  • de indeling van de woning efficiënter mag worden
  • de woningen erg gehorig zijn

INFORMATIE PORTIEKFLAT

De woningen hebben een bouwjaar van 1958 en er bevind zich dan ook asbest in de woningen. Alle woningen in het complex hebben dezelfde indeling. Bij mutatie (als er een nieuwe bewoner in komt) wordt de eventueel aanwezig tussenmuur bij de woonkamer verwijderd. De woningen hebben een berging en de woningen op de 3e etage beschikken over een grote zolder (geen verblijfsruimte). De benedenwoningen hebben ook nog een tuin tot hun beschikking. In de algemene ruimtes (vooral bij de bergingen) treft De Alliantie regelmatig spullen aan die er niet horen. Het schoonmaken van de trappenhuizen dienen de huurders zelf uit te voeren en hierin zie je veel verschil per trappenhuis. Nieuwe huurders dienen direct een verklaring voor het uitbesteden van schoonmaak te tekenen. Als er 70% behaald is dan zal De Alliantie dit ook gaan uitbesteden. Het gebied waar het complex zich bevindt staat binnen De Alliantie bekend als het 13 tuinen gebied. Dit doordat het groen tussen de complexen van De Alliantie is. (grasvelden en de bosschage tussen de complexen, zowel voor- als achterzijde.)

In 2017 zijn de woningen verduurzaamd. (de naastgelegen complexen aan de Erfgooiersstraat zijn hierin niet meegegaan omdat er geen 70% gehaald is.)

Al uitgevoerde werkzaamheden
daken zijn vernieuwd, zonnepanelen aangebracht, gevels geïsoleerd, dubbel glas, mechanische ventilatie en de ATD puien zijn vervangen. In de trappenhuizen zijn verder geen werkzaamheden uitgevoerd. De woningen hebben een laag energieverbruik, ze zijn overigens wel erg gehorig.

Sponsoren van De Ontdekhal

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.