Gastlessen Kindercampus Molenpark Utrecht

Vorige week stond heel Kindercampus Molenpark aan de Van Riebeeckstraat in Utrecht in het teken van ontdekken, uitvinden en techniek. Op maandag 29 maart startten alle groepen met het Uitvinders lesprogramma. De Ontdekhal verzorgde voor elke groep een gastles als kick-off van de projectweek. Wat hebben we genoten!

Van kleuters tot en met groep 8

De kleuters goochelden met magnetisme en de groepen 5 en 6 kraakten een geheime code en maakten technische tekeningen van een fietsbel. Groep 8 wekte duurzame energie op met een zelfgemaakte Zonnetoren en groep 4 maakte muziekinstrumenten van afvalmaterialen. Groep 3 werd lid van de Beestenbende door maskers te maken terwijl groep 7 een kapitein hielp door de plastic soep heen te komen door onderzoek te doen naar het drijfvermogen van plastic. En wat bleek: de hele school zit vol met talentvolle jonge uitvinders!

Na deze eerste kick-off gastlessen door de avonturenbegeleiders van De Ontdekhal zijn de leerkrachten en leerlingen de rest van de week zelfstandig aan de slag gegaan met de Uitvindersavonturen. Ze stuurden ons deze foto’s!

Ook voor jullie school

De Ontdekhal biedt een compleet programma dat leerkrachten zelf kunnen uitvoeren op school. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van gastlessen en/of een training voor het team. De kers op de taart is natuurlijk de excursie naar De Ontdekhal. Vraag de excursie aan met onderstaand formulier.

Aanvraagformulier Uitvindersexcursie

 • Gastlessen Kindercampus Molenpark Utrecht gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Gastlessen Kindercampus Molenpark Utrecht teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.