Basisscholen

Reserveer je Uitvindersexcursie naar De Ontdekhal!

Basisscholen kunnen op hun eigen schoollocatie deelnemen aan de lesprogramma’s van De Uitvinders. Maar nóg leuker is het om (ook) de speciale uitvindersexcursies te beleven in De Ontdekhal!

Op excursie naar De Ontdekhal in Utrecht

Na het beleven van een spannende speelfilm ga je onder begeleiding zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! Je blijft als groep bij elkaar en krijgt een of meer vaste begeleiders van De Ontdekhal. Er zijn vooralsnog 5 verschillende avonturen beschikbaar. Later wordt dit uitgebreid.

De Uitvinders en Het Zonnewiel (aanbevolen voor groep 8)

De Uitvinders en Het Verborgen Oog (aanbevolen voor groep 7)

De Uitvinders en De Verdronken Rivier (aanbevolen voor groep 6)

De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie (aanbevolen voor groep 5/6)

De Uitvinders in Afrika (aanbevolen voor groep 5)

De Beestenbende (aanbevolen voor groepen 3/4)

Goochelen met Techniek voor de kleutergroepen.

Bij een excursie is het niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

Duur: 3 – 3,5 uur

Kosten: De kosten voor een excursie bedragen € 8,50 euro per leerling. €1 extra per leerling voor drinken/versnapering. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend. Daarnaast geldt €25 opstartkosten per groep/bezoek.

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij een excursie gratis mee. Van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Optioneel kun je voorafgaand of na je bezoek tijdelijk gratis het Uitvinders lesprogramma op school uitvoeren (maar ook zonder dat programma is de excursie een fantastische en leerzame beleving)

Reserveer

 • Basisscholen gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Basisscholen teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.